2011. június 25., szombat

Maci maci hátán... és egy macsek...

Most három dologgal jöttem... Jó régen szöszmötölök már velük, de nehézkesen akartak teljesen elkészülni... :)

Már hetekkel ezelőtt megálmodtam egy nem hétköznapi ajtódíszt. A Tilda könyvben szereplő - és általam, illetve a Húgom által nem kis gonoszsággal "anorex-macinak" keresztelt - medve urat szerettem volna egy táblával és felirattal kiegészítve vendégváró ajtódísszé alakítani. Először a hímzés okozott nehézségeket (még a tű is rosszul állt a kezemben :D), aztán meg az akasztó problémáját nem sikerült megoldani, végül fotózni való idő nem volt... (Ma sem, mert 5 percenként beborul, majd újra kisüt, de most már mindegy.)

Szóval ő így fest (ülni is tud, és lóg is, ha kell):










Medve úr után jöjjön a macsek. Na, de nem ám akármilyen macska. Ő kérem szépen, egy "kilincs-macska". Kilincsen lóg ugyanis a farkincájával. Nálam most nem, mert véletlenül sincs normális színű (mármint a fotózáshoz megfelelő színű) ajtónk. Így egy IKEA-s (még fel nem szerelt, és így mobil) kampón és a vajszínű falon lóg. :)






És végül egy "ikerpár-medvebocs". Ezeket a szupi anyagokat, amik mackókká váltak, itt vásároltam.




Készült még ez-az az elmúlt hetekben, főleg olyanok, amiknek hatalmas levendula-mániámhoz van köze, de ezeket szeretném majd egy csokorba gyűjtve, tematikusan megmutatni (mert ez is a mániám :D).

8 megjegyzés:

  1. Egyik édibb, mint a másik! Mi lenne ha jól állna a tű a kezedben? :o)

    VálaszTörlés
  2. Imádom, jajj annyira imádom az összes figurádat! Egyik bájosabb mint a másik!! A cicus egyenesen zabálnivalóóóó :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon cukik!!! az ikerpár medvebocsok honnan vannak? nekem megvan minden Tilda-könyvem tudomásom szerint, de nem láttam ezeket :P

    (én a maci hátába - az összevarráskor - varrnék egy hurkot akasztó gyanánt, úgy nem nehezedik az egész súlya a nyakára, ahol evidens lenne az "akasztás" :D vagy varrnék - szintén a hátára a nyaka alá - egy nagyobbacska gombot, amire aztán már rakhatsz valami madzagot/szalagot akasztóként)

    VálaszTörlés
  4. Ez jó ötlet Janka, köszi. Én is azon gondolkoztam, hogy hová kellene, mert pont a nyakánál varrom össze a testével. A következőnél javítok az alapötleten. :)
    A duci macik szabásmintája nem tudom, melyik könyvben van, mert állítólag Tildák ők is, de én sem találom egyikben sem. A netről van. Szeretnéd? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! El tudnád nekem küldeni az ikerpár-medvebocs szabásmintáját? e-mail: h.hajni81@hotmail.com előre is köszönöm:)

      Törlés
  5. Nagyon tündériek ezek a macik :-)) Nagyon ügyes vagy! :-)
    A keresztlányom is oda lenne értük,mert maci mániás!! :-)

    VálaszTörlés
  6. Szia Zs! :) A macik orrát, szemét alkoholos filctollal rajzolod? NAGYON szépek! Gratulálok hozzá!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a macik szabásmintáját el tudnád küldeni nekem? A szemük és az orruk hogyan készül?
    Cím: borosne.eniko@gmail.com

    Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés