2010. szeptember 21., kedd

Rég jártam erre...

Hmmmm.... Milyen régen volt már augusztus, amikor utoljára írtam.

Az úgy kezdődött, hogy szabin voltam, és semmire nem volt időm, legfőképpen arra nem, amire szerettem volna. Aztán elutaztunk rokonlátogatóba, kisgyerekekhez. Nekik munkálkodtam. Ezeknek nagyobb sikere lett, mint anno a Mr. Bean maciknak. :)

Varrtam a fiúknak autós párnát, Sárának eper alakút plüssből, pici Lottinak (6 hónapos) pedig egy csörgő kockát szintén plüssből. (Amit jól elméreteztem, szegény alig bírta megfogni a csöpp kis kezeivel.) Persze minden az utolsó utáni pillanatban készült el, így csak lopva, elalvás után tudtam fotózni, és van, ami kimaradt. A képek minőségéért előre is elnézést. :)Találtam nagyon helyes szabásmintákat a neten. Egy "virágbaba" és méhecske párja - biztos ismerős. Úton a családhoz, az autóban akartam őket befejezni, amikor jött a felismerés: a nagy sietségben nem varrtam meg a méhecskék kezeit. :(
Így csak Fifi került új gazdájához:Mostanában is ügyködtem azért. Bár, nem tudom, mi van velem. Annyi ötletem van, és félek belefogni, nehogy elrontsam. Mi ez a bátortalanság? Nem is értem. :)

Például kitaláltam, hogy a korábbi, különleges alakú képeslapok mintájára elkészítem a varrott változatokat. Aztán kis akadályba ütköztem. Az ötlet jónak tűnt, de megvalósítani nem is olyan könnyű. Túl aprók lettek a részletek, de ha nagyobbra csináltam volna, akkor meg ormótlanul nagy kulcstartók lettek volna. Hát, azért van még mit csiszolni rajtuk, de azért mutatom őket:

És a kedvenceim: a levendula párnácskák. És az illatuk?! Isteni!


Remélem, most nem lesz ekkora kihagyás. Mert készülnek a "boszorkánykonyhában" a dolgok. :)

2 megjegyzés:

  1. Zsófi! Engem mindig meglepsz ezekkel a fantasztikus ötletekkel! Csak azt sajnálom ilyenkor, hogy nem Én kapom ezeket a tündéri, szeretnivaló kis játékokat!

    VálaszTörlés
  2. Zsófi annyira szuper lett mindegyik! Jó hogy újra itt vagy :D. Nagyon szépek lettek a varmányaid, és igazán le a kalappal a kulcstartók előtt, elképzelni sem tudom mennyi munka lehetett velük.A börgre a kedvencem! :)

    VálaszTörlés