2010. február 4., csütörtök

Romantikus papírdobozok

Megrendelésre készítettem ezeket a dobozkákat. Illetve csak az egyikük "-ka", a másik kettő már-már nagynak mondható.
Az elsőn Sarah Kay nagyon helyes figurái közül szerettem volna felhasználni. Mivel nincs ilyen bélyegzőm, így a Barátaim, szerelmeim című matricás füzetből választottam egyet. (A boltban, amikor a füzetet vettem - széles mosollyal a számon, hogy ilyet is "zsákmányoltam", a pénztáros csak kicsit nézett furcsán.)

A lyukasztás teljes mértékben "handmade". Megpróbáltam házilag előállítani az egyik gyönyörű Martha Stewart lyukasztó után szabadon egy csipkéhez hasonló hatást. A lyukak, szám szerint vagy ezer, mind kézzel készült. A szerszám pedig úgy tűnik, nem volt elég profi, mert kb. a harmadik összeszorításra ütötte át az amúgy nem olyan vastag papírt. Hát, ez sikeredett:






Felhasznált anyagok:

papírok: alap - Marpa Jansen, dekoráció - BG Bittersweet, hand-dripped
virág: Prima, Rayher
matrica: Saray Kay
tinta: Color Box
szalag, folyékony gyöngy, félgyöngy

És néhány részletfotó:


A második doboznál nagyjából ugyanez volt a munkamenet. Nos, ő a dobozka. Mindössze 5x5 cm-es. Tényleg legfeljebb egy Mozart golyó fér el benne. :)

Felhasznált anyagok:

papír: alap - Marpa Jansen, dekoráció - BG. Lily Kate, Queen Ann

virág: Krea-tipp

tinta: Color Box

szalag

Végül, a harmadikként készült doboznál már nem volt több "szufla" a kezemben, így hanyagoltam a lyukasztást. Inkább varrtam...


Felhasznált anyagok:

papír: alap - Marpa Jansen, dekoráció - Daisyd's, Morningside

virág: Prima

szalagok, folyékony gyöngy

És egy kicsit közelebbről:








4 megjegyzés:

  1. Szép dobozok, nekem a Sarah Kay-rajzos a kedvencem :)
    Ha összeszorítás kellett a lyukasztáshoz, akkor úgy sejtem, hogy ez a revolver-lyukasztód van, amelyik több méretet is tud. Talán könnyebb lesz úgy lyukasztani a papírt, ha teszel alá egy kartont, kb. műszaki rajzlap-vastagságban. Sok sikert! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, az a lyukasztó az! Köszi a tippet, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon jók lettek a dobozaid... de lenne egy észrevételem, remélem nem haragszol meg érte... éléggé zavaró, hogy nem élesek a képeid... és ahhoz túl nagyszerűek, hogy ne lehessen jól látni őket... vagy a fényképezés élességével van gond, vagy túl lekicsinyíted a képeket és aztán a gép felnagyítja, szemcsésen... remélem nem haragszol... csak a jószándék vezérelt

    VálaszTörlés
  4. Kedves Andi!
    Köszi az észrevételt, és abszolút igaz. Én nem kattintok rá újra a képekre, és így nem látom, hogy nem valami éles, de egyiken másikon így is feltűnik. Valószínűleg a géppel van gond. (Illetve azzal is, hogy nem vagyok profi fotós. :)
    Igyekszem valamit kitalálni. Köszi még egyszer.

    VálaszTörlés